"Tendencat e Reja në Teknologji dhe Biznes në Rajon dhe më Gjerë"

QENDRA KËRKIMORE PËR ZHVILLIM TË QËNDRUESHËM DHE INOVACION

FAKULTETI I TEKNOLOGJISË DHE BIZNESIT

KOLEGJI UNIVERSITAR “BEDËR”

NË BASHKËPUNIM ME

DEPARTAMENTIN E INXHINIERISË KOMPJUTERIKE

UNIVERSITETI EPOKA

Organizon

 

SIMPOZIUMIN E 3-TË NDËRKOMBËTAR

"TENDENCAT NË ZHVILLIM NË TEKNOLOGJI DHE BIZNES NË RAJON DHE MË GJERË"

Data: 25 maj, 2023

 

Të nderuar kolegë,

Me kënaqësi ju mirëpresim në Simpoziumin e 3-të ndërkombëtar me temë: "Tendencat e Reja në Teknologji dhe Biznes në Rajon dhe më Gjerë" organizuar nga Qendra Kërkimore për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Inovacion dhe Fakulteti i Teknologjisë dhe Biznesit në Kolegjin Universitar "Beder" në partneritet me Departamentin e Inxhinierisë Kompjuterike në Universitetin Epoka, Tiranë, Shqipëri, më 25 maj 2023.

 

Simpoziumi synon të sjellë së bashku akademikë të ftuar, studiues, palë të interesuara dhe ekspertë të fushës nga komuniteti vendor dhe ndërkombëtar për të ndarë njohuritë dhe idetë e tyre të reja për të diskutuar mbi zhvillimet aktuale në fushat e Biznesit dhe Teknologjisë në rajon dhe më gjerë. Ai gjithashtu ofron një platformë kryesore ndërdisiplinore për studiuesit, praktikuesit dhe palët e interesuara për të paraqitur dhe diskutuar risitë, tendencat dhe shqetësimet më të fundit, si dhe sfidat praktike të hasura dhe zgjidhjet e miratuara në fushën e Teknologjisë dhe Biznesit.

 

Modaliteti Hibrid: Ngjarja do të zhvillohet në një format hibrid ku disa nga folësit e ftuar do të drejtojnë fjalimin e tyre në internet përmes platformës virtuale të ngjarjeve tona akademike të dedikuara.

 

Simpoziumi do të mbahet më 25 maj 2023 (ditë e enjte) në sallën e Senatit të Kolegjit Universitar Beder, Tiranë, SHQIPËRI.

Keynote Speaker

Dr. Lisa Cowey, MBA

 

Lisa Cowey has over 30 years of experience in the field of research and innovation including direct experience of high-tech spinout, equity fund raising and successful trade sale with technology and knowledge based ventures in the UK, USA and Germany. For the last 13 years Lisa has worked extensively with PROs and SMEs across Europe to help them innovate through research commercialization and new product development as well as through innovation management and organizational development. She has worked in the Western Balkans since 2006. She was the Team Leader for the EU funded project & #39; EU4TECH PoC & #39; and has worked for the RCC, World Bank and ETF for projects that span the region. Lisa has a PhD in Physics from the University of Oxford, an MBA from Oxford Brookes University Business School and a Diploma in IP from Bournemouth University Business School IP Unit. She is also accredited by WIPO in the area of New Plant Variety Protection. She has recently completed courses with Oxford University Business School on ‘Blockchain Strategy’ and ‘AI for business’ aimed at business owners and leaders. For the last 3 years Lisa has delivered the innovation aspect of the ‘Blue Growth Leaders Academy’ for Klaipeda University in Lithuania.